Menu

Výroba jablkového džúsu

Výroba džúsu z doma vypestovaných jabĺk je jedným z najpríjemnejších spôsobov, ako využiť prebytočné a popadané ovocie.

Výroba džúsu z vlastných jabĺk je jedným z najpríjemnejších spôsobov, ako využiť prebytočné či popadané ovocie. Väčšina záhradkárov dobre pozná sezónne problémy s nadprodukciou – mraznička sa zaplní jablkovým pyré, predstava ďalšieho jablkového koláča či crumble už neznie tak lákavo ako na začiatku sezóny a pod stromami stále zostáva hromada jabĺk, ktoré treba odstrániť skôr, než sa dá pokosiť trávnik. Riešením je lis na ovocie, ktorý zhltne kilogramy jabĺk a vyrobí litre chutného džúsu, ktorý môžete hneď vypiť, uskladniť na neskôr alebo premeniť na cider.

Zavrieť
Zavrieť